Hemmelig Israelsk operation bringer Yemenitiske Jøder hjem.

Fra Israeltoday.co.il/
15. august 2013.

I en hemmelig operation, udført af det Jødiske Agentur med bistand fra ministerierne for Udenrigsanliggender, Interiør og Absorption, blev der i går bragt17 Jøder fra Yemen hjem til Israel med succes.

Blandt gruppen var forældre, der undslap direkte fra Yemen til Israel, og deres børn, der var sendt til Argentina to år tidligere.

Historien begyndte i august 2011, da medlemmer fra bevægelsen ”Ultra-Ortodoks Jødisk Satmar” overtalte en gruppe på 30 Yemenitiske Jøder til at rejse til London, hvor de ville få flygtningestatus.

Men lige efter, at de havde forladt Yemen, blev gruppen informeret om, at de ikke ville få tilladelse til at komme ind i Storbritannien. I stedet tog de så til Argentina. Blandt gruppen var seks af Yehya Karnei’s børn og fire af hans bror Haim Karnei’s børn. De to sæt forældre og deres børn blev endelig genforenet på Israelsk jord i går.

I de seneste år har Yemens lille Jødiske samfund lidt under stigende trusler fra Muslimske ekstremister, herunder de, der er forbundet med Al Qaeda. Siden 2008 er fremtrædende medlemmer af det Jødiske samfund ved talrige lejligheder blevet myrdet åbenlyst for at turde tale på deres folks vegne. Dette skete ustraffet.

Den Jødiske indvandring fra Yemen er steget markant som følge af den voldsomme stigning i anti-Semitisk aktivitet og trusler. I de sidste fire år er over 150 Yemenitiske Jøder komme til Israel takket være særlige og hemmelige operationer fra det Jødiske agentur.

Ifølge ”Jewish Agency’s” skøn, er der nu kun 90 Jøder i Yemen, og halvdelen af dem bor i et beskyttet område i hovedstaden, Sana'a.