Lovsangsledere: "Skil jer af med Rock-bands i de Evangeliske Kirker”.

Fra News that matters
27. august 2011.

Den skade, der forvoldes af den slags musik og disse musikere, overstiger langt værdien af den til  frelse eller discipelskab.

Dette er en udtalelse af Dan Lucarini. Han var tidligere lovsangsleder, men var nødt til at gå fra Contemporary Christian Music (CCM). Lucarini mener - ifølge sine erfaringer med at bringe teenagere til CCM-koncerter -  at den skade, det har gjort, er langt større end fordelene ved eventuel frelse eller discipelskab. Dette omfatter CCM-kunstnere – og om det er tilsigtet eller ej - så udformes karakteren af uanstændig påklædning, oprørske billeder, eller der sætter gang i upassende knus og lystne interesser blandt deres fans.

"Jeg møder i dag en masse mennesker, der er spørgende, fordi de er udbrændte af verdslighed, underholdning og ingen tabuer, for vi kan jo gøre, hvad vi vil med musik,” og Gud elsker os. Og de kommer bare til det punkt, hvor de må sige, "dette er ikke rigtigt”, siger Lucarini.

I sin bog rammer Lucarini de fleste argumenter fra kristne, der forsvarer CCM, herunder "Er musik ikke uden moral?” - ”Er det ikke bare et spørgsmål om personlige præferencer og smag?" - "Vis mig, hvor Bibelen siger, at rockmusik er ond” - ”Er CCM ikke lettere at synge end salmer?" Og "Bruger Gud ikke CCM til at frelse teenagere og gøre dem til disciple?”

Nej, han siger, at han ikke er en fundamentalist, der ”sidder fast i de gamle skikke". Men han er en Kristen, som siger, at han indså, at CCM var menneske-centreret og uundgåeligt forbundet med en ånd af umoral.

"Vi har brugt den undskyldning, at vi ønskede at nå ud til de unge", har Lucarini sagt. "Ved du hvad? De kunne ikke lide musikken. Det var vores musik. Det var klassisk rock. Vi gjorde det bare for os selv. Det var den konklusion, jeg kom til ".

"Lad os være ærlige om det. Det var ikke for at frelse sjæle. Det var bare, fordi vi kan lide den slags musik, og vi er den oprørske generation, så vi troede bare dybest set, at vi kunne gøre, hvad vi ville", tilføjede han.

Kernen i hans argument er, at rock-musik, og alle former for den, er en musik-stil, der blev skabt af umoralske mænd til umoralske formål.

”Og jeg tror ikke, at Kristne bare kan tage den og hellige den og kalde den hellig", siger han til dem, der siger, at den kan bruges til at nå ud til folk for Gud. ”Jeg tror, at det er en fejltagelse”. Men når Lucarini og andre ligesindede kristne protesterer imod den populære musik-stil i gudstjenesterne, bliver de ofte betegnet som legalistiske farisæere og afskediget på grund af generationskløften.

Source: Christian Post.com

Kommentar:
Jeg er nok ikke blevet særlig populær blandt min egen ungdomsgruppe, men jeg er enig med Lucarini i, at "Kristen Rock" er og vil for altid være Rock, og bør undgås i Kirken. Men jeg vil også advare imod Rock som udtryksmiddel af andre grunde end Dan Lucarini. Denne musik-stil er forkert, fordi de færreste vil være i stand til at høre Evangeliet. Alle de larmende lyde udvisker ethvert Evangelisk budskab. Mange af teksterne - selv i langsom beat - er overfladiske eller ikke inspireret af konkrete vers i skriften, og nævner ofte ikke Jesus, men kun "Herren" eller "Gud".

Kristen Rock blev først berømt i ikke-konfessionelle Karismatiske kirker. Derfra bredte den sig globalt til alle former for kirker.

De fleste af de falske budskaber i Evangeliske kirker i dag er først blevet støttet af Karismatiske kirker, så som accept af ord og praksis om at være "berusede i ånden".

Vi bliver mange gange bevægede i ånden, og vi kan endda være under indflydelse af Helligånden. Men Bibelen forklarer, at det, at være beruset, er en frugt af vor syndige natur. I Toronto Airport var mange mennesker så ”berusede i ånden", at kun få nogensinde hørte et eneste fornuftigt ord komme ud af deres mund.

Folk, der hævdede, at apostlene blev berusede i ånden på pinsedagen, blev irettesat af Peter. "Disse mennesker er ikke berusede, men forkynder Evangeliet på andre sprog".

Sproget i Rock and Roll er ikke et Gud-givet sprog. Det er kommet op fra afgrunden, og burde holde sig til folk, der nyder deres tilstedeværelse i mørkets rige.
---------------------------------------------------------------------------------------
Nedenfor link til en djævelsk video, der blev vist på Pinsebevægelsens Sommercamp 2013:
http://www.youtube.com/watch?v=TcZt_1KCOFs