Kirke i Jerusalem fortsætter frygtløst trods brandstiftelse.

Fra Israeltoday.co.il/
30. august 2013.

Pastor Steven Khoury i Calvary Church er fast besluttet på at fortsætte med at stå tappert fast for Evangeliet trods undertiden voldsom modstand, herunder en nylig ildspåsættelse på kirkebygningen i det Østlige Jerusalems Arabiske forstad, Shuafat.

Khoury var netop kommet hjem fra et af hans mange foredrag i udlandet, da kirkens ældste hurtigst muligt gjorde ham opmærksom på angrebet.

"Pastor, vi havde sluttet vores vækkelsesmøde for unge. Søndag aften begyndte en storbrand, der var startet forsætligt, at angribe facade og sider på Calvary Church bygningen," forklarede en ældste febrilsk over telefonen. "Brandvæsenet fra Jerusalem kom med to store brandbiler, som slukkede ilden i tide, før den nedbrændte vores kirkebygning, legeplads og kirkens køretøj."

Hvad, der var værre, var, at ingen af kirkens naboer besværede sig med at underrette Khoury eller hans personale om branden - en ny indikation for, at hans aktive Evangeliske samfund er uvelkommen i området.

Det betyder ikke, at mange af kirkens naboer var ligeglade, men, som den ældste forklarede, "på grund af vort faste ståsted som et fyrtårn, der underviser om Jesus, vil mange ikke sige noget af frygt for fysiske angreb på dem, deres børn eller ejendom."

Shuafat har længe været et brændpunkt i konflikten, og Israelske sikkerhedsstyrker og politiet undgår typisk kvarteret af frygt for at igangsætte en voldelig respons.

Her arbejder Khoury og hans team med at fortælle om kærligheden i Yeshua. Og deres genvordigheder begyndte ikke med brandstiftelsen.

Kirken fortsætter med at drive virksomhed i midlertidige faciliteter, og udlejerne bliver stadig mere tilbageholdende med at udleje til disse Kristne. Calvary Church fik faktisk for nyligt at vide, at de til enhver tid kunne blive bedt om at fraflytte de nuværende lokaler.

Kirken søger nu midler til at købe sin egen bygning. En egnet bygning er allerede blevet lokaliseret, og som Khoury forklarede: "Denne anledning er et mirakel, da Herren har ført os til den ENESTE Muslim, der er villig til at sælge til os. Ved at sælge til os risikerer han faktisk meget. Den eneste måde, hvorpå vi kan forklare hans villighed til at sælge, er, at Helligånden har ført ham."

Den nye bygning vil forhindre kirken i nogensinde at blive smidt ud, men den kan mere blive et mål for angreb. Men Khoury har til hensigt at lade sit lys skinne endnu klarere. "Hvilken anledning til at være et fyrtårn i to af de største Arabiske Muslimske byer uden for Østjerusalem," sagde han til Israel Today. "Calvary Church betjener allerede mennesker i samfundet med den sjældne mulighed for at høre og lære om Jesus."

Skønt kirkens nuværende omstændigheder ville afskrække de fleste, forbliver Pastor Khoury resolut. "Vi vil fortsat være udholdende, fordi vi mener, at det, vi gør, er at genoplive kirken i den by, hvor det hele begyndte."

To learn more about Calvary Church and its building fund, visit: www.holylandmissions.org
----------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: De Kristne bør ikke stå på sidelinjen under Syrienkrisen.