Karismatiske Kristne likestiller heterofilt og homofilt samliv.

Fra K-s.no/
10. april 2015.

Megakirker i USA endrer standpunkt. Svensk Pinseteolog mener, vi må tenke nytt. Det samme mener enkelte Norske pastorer.

– Hvorfor skulle ikke dette komme til Norge, spør Tarjei Gilje. Teologen og Dagen-redaktøren har fulgt Norges frikirkelighet i årevis. Selv er han eldste i den Luthersk-Karismatiske Bergensmenigheten Kristkirken.

– Den kommer ikke i morgen, men vi bør være forberedt på, at homospørsmålet vil skape diskusjoner i det frikirkelige, også det Pinsekarismatiske.

Megakirker endrer homosyn
DRASTISK ENDRING:
I ukens Innsikt skriver Korsets Seier om, hvordan det Pinsekarismatiske landskapet i Vesten har beveget seg i synet homofilt samliv i løpet av kort tid.

Kirkens standpunkt i homofilisaken har vært tindrende klart i 2.000 år. Nylig skrev Korsets Seier om den tidligere respekterte Megakirkepastoren og forfatteren, Rob Bell, som tror, at kirken snart gir avkall på sitt syn i homosaken.

Det første tegnet på endring kom kanskje, da den Verdensomspennende organisasjon Exodus ga opp og la ned i 2013. I 40 år forsøkte de å hjelpe homofile å begrense sine følelser og be om helbredelse. Både grunnlegger Michael Bussee og siste leder Alan Chambers har siden beklaget hele ideen ved virksomheten.

Flere, store Karismatiske menigheter i USA går nå den samme veien. De har skiftet syn:

•I januar gikk lederskapet i Eastlake Christian Church i Seattle ut og sidestilte heterofilt og homofilt ekteskap. De begrunnet avgjørelsen historisk med, hvordan Kristne har behandlet homofile.

•I februar kom det fram, at Megakirken Gracepointe i Nashville, altså midt i det Amerikanske Bibelbeltet, tillot homofilt samlevende i lederskapet. Pastor Stan Mitchell forklarer,  at han vil gi fullt medlemskap uansett legning. «Fullt medlemskap betyr å være i stand til å tjene i lederskap. Man skal kunne bruke alle sine gaver og egenskaper, og man skal kunne motta alle sakramentene. Ikke bare nattverd og dåp, men også ekteskap.»

•Nå har en av de største Karismatiske kirkene i San Fransisco tatt et enda lenger steg. «Vi vil ikke lenger diskriminere på grunnlag av seksuell orientering og vil heller ikke kreve, at homofile skal leve et livslangt liv i sølibat som en forutsetning for å bli med,» skriver ledende pastor Fred Harrell og seks styremedlemmer i City Church i en pressemelding.

– Sakte, men unektelig sikkert har nå Evangeliske Kristne begynt å endre syn, skriver renommerte Time Magazine i en analyse.

Svensk Pinseteolog åpner opp
Trenden har nådd Sverige, i hvert fall om vi skal tro den respekterte Pinseteologen og forsker på frikirkelighet, Joel Halldorf.

– Et økende antall Kirker, særlig i store byer, søker å endre sin holdning til problemet. Det er en trend. som trolig vil fortsette.