En pige reddes - imens dør mor i et nordkoreansk fængsel.

Fra Forfulgtekristne.dk/
17. oktober 2013.

Blev født i Kina
Ifølge en børnehjemsforstander var den lille 5-årige Chi-hye Lee* datter af Song-sook Lee, der blev født i begyndelsen af 1970'erne i Hoeryong i Nordkorea. Det forlyder at hun en dag, ligesom tusindvis af andre, flygtede til Kina. Hun var gravid med Chi-hye og fødte efterfølgende pigen i Kina. Men desværre skete der det at Chi-hyes mor blev opdaget af de kinesiske myndigheder, og hun blev ubarmhjertigt sendt tilbage til Nordkorea.

Slået ihjel
I Nordkorea blev Chi-hyes mor bragt til det frygtede Chonko-ri fængsel. Hun var adskilt fra sin lille datter. Det fortælles at hun efterfølgende døde på grund af den ekstremt hårde behandling hun fik i fængslet. Hun blev kort sagt slået ihjel, alt imens hendes datter stadig befandt sig i det nordøstlige Kina.

Chi-hye med på flugt igen
Ifølge Dansk Europamissions samarbejdspartner lykkedes det for ni personer at flygte, og heriblandt var den lille Chi-hye Lee. De er nu bragt sikkert til et land i Sydøstasien, hvor de venter på at blive genhuset i Sydkorea. Vor samarbejdspartner takker Dansk Europamission og deres støtter for hjælpen som har muliggjort redningsaktioner som denne!

Det glædelige midt i det smertelige er at de der er flygtet, både får praktisk hjælp og ofte møder kristne der viser dem kærlighed. Det er heller ikke nogen hemmelighed at det ofte er kristne missionærer der vover livet for at redde dem der har været fanget i et totalitært samfund, hvor den totale underkastelse er et krav.

*Chi-hye Lee er et opdigtet navn af sikkerhedsmæssige årsager.