"Vi går ind i de 50 mest skæbnesvangre dage siden Yom Kippur-krigen,” siger ledende Israelsk embedsmand.

Fra Flashtrafficblog.wordpress.com/
Af Joel C. Rosenberg.
7. september 2012.

Der er fortsat voksende beviser for, at et forbyggende Israelsk angreb på Irans nukleare program er mere og mere sandsynligt før U.S.-valget i november. Her er noget fra den seneste udvikling, som jeg følger nøje:

  1. Ifølge en ny rapport fra IAEA har Iran fordoblet sin uranberigelses-kapacitet på den mest sikre, hærdede, underjordiske nukleare facilitet ved Fordow, nær den religiøse by Qom, på trods af alle de økonomiske sanktioner.

Den Israelske Premierminister, Netanyahu, siger, at sanktioner skader Irans økonomi, men ikke overtaler regimet i Teheran til at stoppe med at forfølger atomvåben. Netanyahu advarede denne uge det internationale samfund (især USA) om, at præcisere, hvad deres "røde linje" er - det punkt, hvor forhandlinger og sanktioner skønnes at være en fiasko, så militære aktioner er nødvendige. "Iranerne bruger forhandlingerne med de store magter til at vinde tid for at fremme deres nukleare projekt," sagde Netanyahu. "Jeg tror, at sandheden må siges — det internationale samfund fastsætter ikke en klar rød linje for Iran, og Iran ser ikke en international beslutsomhed for at stoppe deres nukleare projekt. Indtil Iran ser en klar rød linje og sådanne bestemmelser, vil de ikke standse forløbet af deres nukleare projekt — og Iran må ikke få lov til at få atomvåben."
  1. Israels 14-medlemmers sikkerheds-kabinet mødtes tirsdag til et 10-timers møde for at drøfte de seneste efterretninger om Irans nukleare trussel, og overveje Israels militære muligheder.

Jerusalem Post bemærker, at dette var første gang i flere måneder, at det fulde sikkerheds-kabinet har mødtes til en så dybtgående diskussion om Iran. Udviklingen i Syrien og Ægypten blev også drøftet på mødet. Reuters rapporterede, at Yedioth Ahronoth, Israels bedst-sælgende avis, havde citeret en unavngiven deltager i sikkerheds-kabinettets diskussioner for en dag tidligere at have sagt: "Vi hørte detaljerede, foruroligende og meget bekymrende oplysninger om fremskridt i Iran’s nukleare program." Det blev rapporteret, at der ikke blev foretaget afstemning om operationelle beslutninger, men det kunne være en misinformation for at forvirre Iran.

  1. "Tidligere Likud- og Kadima-medlem, Tzachi Hanegbi, sagde i denne uge, at han mente, skæbnen for Israel’s konflikt med Iran vil blive besluttet inden for de næste 50 dage" rapportede nyhedstjenesten, Israel Hayom.

Hanegbi, der anses for at være Premierminister Benjamin Netanyahu's fortrolige, fortalte senere Israel Hayom, at vurderingen var hans egen og ikke var baseret på specifikke oplysninger, der var videregivet til ham. ”Vi går ind i de mest skæbnesvangre 50 dage, Israel måske har stået overfor, siden de ligeledes skæbnesvangre dage før Yom Kippur-krigen,” sagde Hanegbi på en Likud-konference i denne uge, citerede avisen Makor Rishon. Hanegbi, der tidligere fungerede som formand for Knesset’s Udenrigsanliggender og Forsvarskommité samt var minister for Premierministerens kontor i 2004 og Indenrigsminister i 2003, forlod Kadima-partiet for nyligt og vendte tilbage til Likud.

  1. Rep. Mike Rogers, formand for Udvalget for Efterretningstjeneste, bekræfter en rapport om et vredt møde mellem den Israelske PM, Netanyahu, og den Amerikanske ambassadør i Israel, Dan Shapiro, hvor Netanyahu gjorde det klart, at den Israelske regering ikke har tillid til, at Obama-administrationen vil stoppe Irans nukleare program i tide.
Rogers beskrev mødet som "meget anspændt. Nogle meget skarpe... ordvekslinger, og det var meget, meget klart, at Israelerne havde mistet tålmodigheden med den (Obama’s) Administration.... det var der ingen tvivl om. Man kunne ikke gå ud fra dette møde og mene, at de ikke havde mistet tålmodigheden med denne administration."
  1. Ministerpræsident Netanyahu er planlagt til at være i New York City for at sige noget ved åbnings-samlingen ved FN's Generalforsamlings fra 27. til 30. september.
Hvis Israel ikke har iværksat et angreb inden da, og han faktisk tager turen, vil det forventes, at Netanyahu kan give styret i Teheran et endeligt ultimatum.
  1. Canada har lige lukket sin ambassade i Iran og vil udvise alle Iranske diplomater fra Canada i løbet af de næste fem dage.
Med dette træk forbliver premierminister Stephen Harper den mest pro-Israelske leder på verdensscenen. Han kan også signalere, at han mener, krig er nært forestående.
  1. Når det er sagt, så rapproterer det venstreorienterede Israelske dagblad, Haaretz, denne uge, at forsvarsminister Ehud Barak nu modsætter sig et Israelsk angreb på Iran før U.S. valget i november
Der er betydelige rygter om dette i Israel. Men spørgsmålet er, om denne rapportering er nøjagtig, eller om dette er misinformation, der er designet til at gøre det Iranske regime forvirret.