Fiendens list.

Fra Lov&Evangelium.
Nr. 1 - 2014.

Det fortelles fra oldtiden hvordan grekerne med list inntok byen Troja i Lille-Asia.

Lenge hadde de beleiret byen, men uten hell. Til slutt så det ut som de helt oppgav sine planer. Fra et utkikstårn midt i byen kunne nemlig innbyggerne se hvordan fienden like etter dro bort. Til slutt var det ingen igjen.

Det eneste fienden etterlot seg var et uhyre av en trehest (Den Trojanske Hest). Folkene i byen ble nysgjerrige og undret seg på hva det var for noe. Da det ikke lenger var noen fare på ferde, gikk de ut for å se nærmere på hesten. De moret seg over den og besluttet å fa den inn i byen. Det ble gjort en stor åpning i muren, og under musikk og dans ble hesten flyttet inn. Men det kom de bittert til å angre.

I nattens stillhet, mens alle i byen lå i dyp søvn, ble en hemmelig dør i dette uhyre åpnet, og ut kom mange væpnede krigere. De åpnet byens porter, og inn strømmet fienden, som hadde holdt seg skjult i nærheten. Ved denne list falt byen og kom i grekernes hender.

Den onde bruker knep og list for å innta vårt hjerte. Mange ting ser i første øyeblikk uskyldig ut. Men Bibelen lærer oss at vi nøye skal prøve hva som er rett og sant.

Vær på vakt!