Udenfor lejren.

Fra Crossroad.to/
Af Charles H. Spurgeon.

"Lad os da gå ud til ham "uden for lejren." Hebr 13:13.
JESUS gik - bærende på korset - for at lide uden for porten. Kristnes grund til at forlade lejren med verdens synd og religion er ikke, at de elsker at stå alene, men at Jesus gjorde det; og disciplene må følge deres Mester.

Kristus var "ikke af verden." Hans liv og vidnesbyrd var en konstant protest mod tilpasning til verden. Aldrig var der en sådan overflod af kærlighed til mennesker, som man finder i Ham; men Han var alligevel adskilt fra syndere.

På samme måde skal Kristi folk "gå ud til ham." De må indtage deres stilling "uden for lejren" som vidne-bærere for Sandheden. De må være parate til at gå på lige og smalle stier. De må have frygtløse, ubøjelige, løve-lignende hjerter, idet de elsker Kristus først, dernæst Hans Sandhed - ja, Kristus og Hans Sandhed over alt i verden. Jesus vil, at Hans folk skal "gå frem uden for lejren" til deres egen helliggørelse.

Du kan ikke vokse meget i nåden, når du er tilpasset til verden. Livet i udskillelse kan være en sti af sorg, men det er en højvej af sikkerhed; og selvom et udskilt liv kan koste mange veer og gøre hver dag til en kamp, så er det dog et lykkeligt liv.

Ingen glæde kan overgå en Kristi soldats glæde: Jesus åbenbarer sig så nådigt og giver så søde fornyelser, at krigeren føler mere ro og fred i sin daglige ufred end andre i deres hvilestunder. En højvej af hellighed er en højvej af fællesskab. Det er derfor, vi får lov at håbe på at vinde kronen, når vi ved guddommelig nåde bliver i stand til trofast at følge Kristus "uden for lejren."

Hæderskronen vil følge udskillelsens kors. Et øjebliks skam vil blive godt belønnet med evig ære; at bære vidnesbyrdet frem en kort tid vil synes som intet, når vi "for evigt er hos Herren."

”Så lad da også os, som har så stor en sky af vidner omkring os, frigøre os for enhver byrde og for synden, som så let omklamrer os, og holde ud i det løb, der ligger foran os, idet vi ser hen til Jesus, troens banebryder og fuldender, som for den glædes skyld, der ventede ham, udholdt korset uden at ænse dets skam og nu sidder på højre side af Guds trone.” Hebr 12:1-2.
-----------------------------------------------------------------
Tilpas jer ikke denne verden
"…hele verden ligger under for den Onde." 1 Joh 5: 19.

"... Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode, det som behager ham, det fuldkomne…. Afsky det onde, hold jer til det gode.” Rom 12: 2, 9.

"Elsk ikke verden og heller ikke det, som er i verden. Hvis nogen elsker verden, er Faderens kærlighed ikke i ham; for alt det, som er i verden, kødets lyst og øjnenes lyst og pral med jordisk gods, er ikke af Faderen, men af verden. Og verden og dens begær går til grunde, men den, der gør Guds vilje, bliver til evig tid.” 1 Joh 2: 15-17.

"Jesus svarede: »Mit rige er ikke af denne verden. Var mit rige af denne verden, havde mine tjenere kæmpet for, at jeg ikke skulle udleveres til jøderne; men nu er mit rige ikke af denne verden.« Joh 18: 36.

"Var I af verden, ville verden elske jer som sit eget; nu er I ikke af verden, men jeg har udvalgt jer af verden, derfor hader verden jer. Husk det ord, jeg sagde til jer: En tjener er ikke større end sin herre. Har de forfulgt mig, vil de også forfølge jer; har de holdt fast ved mit ord, vil de også holde fast ved jeres." Joh 15: 19-20

"venskab med verden er fjendskab med Gud? " Jak 4: 4.

"… lyset er kommet til verden, og menneskene elskede mørket frem for lyset, fordi deres gerninger var onde. For enhver, som øver ondt, hader lyset og kommer ikke til lyset, for at hans gerninger ikke skal afsløres." Joh 3: 19-20.

".. .den lys skinner i mørket, og mørket ikke forstå den." Joh 1:5.

Ve dem, der kalder det onde godt og det gode ondt, som gør mørke til lys og lys til mørke, gør det bitre sødt og det søde bittert. Ve dem, der er vise i egne øjne og forstandige efter egen mening" Esaj 5: 20-21.

"Men Jesus vendte sig om og sagde til Peter: »Vig bag mig, Satan! Du vil bringe mig til fald. For du vil ikke, hvad Gud vil, men hvad mennesker vil.« Matt 16: 23.

"Lykkelig den mand, der tager sin tilflugt til Herren og ikke vender sig til dæmoner og til dem, der søger løgneguder." Salm 40:5.

"Far ikke vild! Slet omgang fordærver gode sæder. Bliv for alvor ædru, og synd ikke! Der er folk, som ikke vil vide noget om Gud. Jeg siger dette til skam for." 1 Kor 15: 33-34.

"Min søn, giv ikke efter, når syndere lokker dig,” Ordsp 1: 10.

"Uretfærdiges sti må I ikke gå på, ondes vej må I ikke slå ind på; undgå den, gå ikke ad den, drej af fra den, og gå videre. " Ordsp 4: 14.

"Alle de andre søger jo deres eget og ikke det, der hører Jesus Kristus til. " Fil 2: 21.

"Men dette er meningen med lignelsen: Sæden er Guds ord. De på vejen er dem, der har hørt ordet; derefter kommer Djævelen og tager ordet bort fra deres hjerte, for at de ikke skal tro og blive frelst. De på klippen er dem, som med glæde tager imod ordet, når de har hørt det; men de har ikke rod, de tror kun til en tid og falder fra, når prøvelser sætter ind. Det, som faldt mellem tidslerne, det er dem, der har hørt ordet, men kvæles af livets bekymringer og rigdomme og nydelser, så de ikke bærer moden frugt. Men det i den gode jord, det er dem, der hører ordet og bevarer det i et smukt og godt hjerte, er udholdende og bærer frugt." Luk 8: 11-15.

"Men det skal du vide, at i de sidste dage skal der komme hårde tider. For da vil mennesker blive egenkærlige, pengeglade, pralende, overmodige, fulde af hån, ulydige mod deres forældre, utaknemlige, spottere, ukærlige, uforsonlige, sladderagtige, umådeholdne, brutale, fjender af det gode, forrædere, fremfusende, hovmodige, de vil elske nydelser højere end Gud; i det ydre har de gudsfrygt, men de fornægter dens kraft. Hold dig fra dem!... Forfulgt bliver alle, som vil leve et gudfrygtigt liv i Kristus Jesus. Men onde mennesker og bedragere vil komme længere og længere ud i det onde, føre andre vild og selv fare vild. Men du, bliv ved det, du har lært og er blevet overbevist om!” 2 Tim:1-14.